Ердоган: Турски народ жели смртну казну, морам да их слушам

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је упркос упозорењима европских званичника изјавио да турски народ жели да се поновно уведе смртна казна и онај ко предводи земљу мора да их слуша. Истиче да ће Анкара испунити обећања из споразума о мигрантима са ЕУ, али наводи да је Унија та која се не држи договора.

Шта данас говори турски народ? Они желе да се поново уведе смртна казна и ми као влада морамо да слушамо шта они кажу. Не можемо да кажемо 'не, то нас не интересује'", рекао је Ердоган у интервјуу за немачку ТВ станицу АРД, пренео је Ројтерс.

Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер поручио је раније да Турска није у позицији да постане чланица Европске уније у скорије време и упозорио да ће сви преговори о придруживању те земље Унији престати одмах ако Анкара уведе смртну казну.

"Верујем да Турска, у ситуацији у којој се тренутно налази, није у позицији да постане чланица у скорије време, па чак ни у дужем периоду", рекао је Јункер француској телевизији Франс 2.

Јункер је упозорио да земља која уврсти смртну казну у свој законодавни арсенал нема место у ЕУ.

Ердоган истиче и да ће Анкара испунити обећања из споразума о мигрантима са Европском унијом, али наводи да је Унија та која се не држи договора.

"Једну ствар желим јасно да кажем - што се тиче избегличког питања потпуно стојимо иза својих обећања", рекао је Ердоган у интервјуу немачкој станици АРД, емитованом у понедељак.

Ердоган је, међутим, поставио питање ЕУ да ли се придржава својих обећања. Како тврди, ЕУ није пружила Турској довољну помоћ.

"Нажалост, Запад досад није био искрен", закључио је Ердоган.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво