Напао ножем људе у Јапану, 19 убијених

Најмање 19 људи је убијено а 45 је рањено када их је напао мушкарац наоружан ножем у Јапану, јављају медији. Напад се догодио у дому за особе са инвалидитетом. Нападач Сатоши Уемацу, за ког се верује да је био запослен у дому, предао се полицији.

Напад се догодио у згради у граду Сагамихара у префектури Канагава, западно од престонице Токија. Јапанска НХК позивајући се на полицију јавља да је рањено 45 људи.

Према првим извештајима, зграда у којој се догодио напад је дом за особе са инвалидитетом и посебним потребама "Цукуи Јамајури". Особље је контактирало полицију када је приметило човека наоружаног ножем.

Починилац је 26-огодишњи мушкарац за кога се сматра да је бивши радник дома, јавља дописник РТС-а из Токија.

Он је полицији изјавио да је напад починио ножем, али у тренутку хапшења код себе није имао оружје. Сведоци тврде да је реч о витком мушкарцу офарбане косе који је носио црну мајицу. 

У овом тренутку се верује да злочин није политички мотивисан а нападач је одведен на испитивање како би се утврдио тачан мотив.

Дом за инвалиде и особе са специјалним особама налази се у мирном делу града са много зеленила, у којем има и школа и обданишта.

Градић Сагамихара је физички спојен са престоницом Токијом, па се, упркос томе што административно припада префектури Канагава, доживљава као његов део. 

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво