САД: Демократе се извиниле Бернију Сандерсу

Руководство Демократске странке извинило се сенатору из Вермонта Бернију Сандерсу, његовим присталицама и целој партији због "неопростивих мејлова", који сугеришу да се активно радило на дискредитацији његове кампање у трци за Белу кућу.

"Желимо да упутимо дубоко и искрено извињење сенатору Сандерсу, његовим присталицама и целој Демократској партији због неопростивих навода у мејловима", наводи се у саопштењу Националног комитета Демократске партије (ДНЦ) објављеном првог дана конвенције те странке. Ти коментари не "представљају вредности ДНЦ као ни нашу посвећеност неутралности током процеса номинације", наводи се у саопштењу који су потписали привремени лидер странке Дона Бразил и још шест званичника.

АП напомиње да саопштење није потписала одлазећа председавајућа ДНЦ Деби Васерман Шулц, која је због скандала објавила да ће на крају конвенције у Филаделфији поднети оставку.

Сандерс је нешто раније затражио од присталица демократа да гласају за његову ривалку Хилари Клинтон како би зауставили републиканског кандидата Доналда Трампа на његовом путуу ка Белој кући.

"Морамо да поразимо Доналда Трампа. Морамо да изаберемо Хилари Клинтон и Тима Кејна", рекао је Сандерс неколико сати уочи Националне конвенције Демократске странке, пренео је АФП.

"Трамп је силеџија и демагог", рекао је Сандерс, а његов позив да се подржи Клинтонова наишао је на незадовољство групе од стотинак присталица демократа, који су звиждали и узвикивали "Желимо Барнија!".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво