Нови напад у Немачкој, мушкарац мачетом усмртио жену

Двадесетједногодишњи азилант из Сирије убио је једну жену мачетом, а две особе је ранио у немачком месту Ројтлинген. Медији јављају да су нападач и убијена жена били блиски и радили у истом бару, па се спекулише да је можда у питању био злочин из страсти. Нападач ухапшен.

Мушкарац је у немачком месту Ројтлинген код Штутгарта мачетом напао пролазнике, преносе немачки медији.

Како преноси Билд, мушкарац је усмртио најмање једну жену мачетом, а две особе је повредио, после чега је ухапшен.

Полиција је навела да је нападач индентификован као 21-годишњи тражилац азила из Сирије, који је од раније познат полицији, напоменувши да нема назнака да је у питању терористички напад.

Сиријац је, по наводима полиције, "имао краћу расправу са женом" и убио је мачетом, а ранио је још једну жену и једног мушкарца, док су мотиви напада још непознати.

Како је саопштила полиција, нападач је деловао самостално, додајући да нема доказа да је имао саучеснике.

Како јавља Билд, азилант из Сирије је жртве напао у близини радње у којој се продаје кебаб.  

Напад је уследио у јеку напетости после масакра у тржном центру "Олимпија" у Минхену, где је 18-годишњи Немац иранског порекла ватреним оружјем убио девет и ранио 27 особа.

Немачку је пре недељу дана потресао и напад 17-годишњег азиланта из Авганистана, који је у возу у Баварској секиром и ножем ранио пет особа, за шта је одговорност преузела Исламска држава.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво