Минхен, жртвовао живот да би спасао сестру

Деветнаестогодишњи Хусеин Даицик, Грк турског порекла, примио је у нападу у Минхену два метка како би спасао живот своје сестре. Премијер Алексис Ципрас поручује да смрт грчког држављанина обавезује Атину још више на искорењивање мржње и тероризма из Европе.

У смртоносном нападу у Минхену који је извео 18-годишњи Немац иранског порекла Али Давид Сонболи погинули су махом млади људи а и у том нападу било је ситуација у којима су појединци извели херојске потезе жртвујући свој живот да би спасли нечији.

Такав је случај и са младим Грком који је, да би спасао живот својој сестри, примио два метка уместо ње након што ју је одгурнуо испред ресторана "Мекдоналдс", преносе британски медији.

Реч је о Хусеину Даицику који је родом из Тракије, покрајине у Грчкој. У Немачку је емигрирао заједно са својом сестром а на дан масакра кренули су у куповину како би купили поклоне за рођаке у Грчкој, где су планирали одмор.

Након Хусеинове погибије, његов отац је, сазнавши да му је син погинуо, доживео инфаркт и пребачен је хитно у болницу.

Грчко министарство спољних послова потврдило је смрт младог Грка. Премијер Алексис Ципрас рекао је да смрт грчког држављанина још више обавезује ту земљу да настави са борбом у искорењивању мржње и тероризма из Европе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи