Прокурдски скуп у Истанбулу против пуча и ванредног стања

Неколико хиљада људи и прокурских активиста окупило се у Истанбулу у на скупу на којем су осудили покушај пуча, али и увођења тромесечног ванредног стања.

Скуп је организован на позив прокудрске Народне демократске странке (ХДП) у северном делу Истанбула где су окупљени узвикивали "Стоп пучу" и "Хоћемо демократију".

После неуспелог пуча 15. јула турске власти су увеле ванредно стање и покренуле чистку у војсци и правосуђу.

Курдски лидер Селахатин Демиртас недавно је у изјави Франс пресу изразио забринутост, наводећи да његово противљење према пучу не умањује његов опозициони став према Ердогану.

"Ако власти буду почеле да забрањују говоре, скупове и било какво оглашавање опозиције под изговором да је у питању операција против пучиста, онда ће власти директно угрожавати демократске и опозиционе снаге. Већ смо схватили да увођење ванредног стања може да се злоупотреби", рекао је Демиртас.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво