Ердоган: Очистићемо "вирус" из свих институција

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекао је да је покушај пуча "терористичке групе" имама Гулена срушила воља народа.

Чишћење тог "вируса" из свих државних институција ће се наставити, поручио је Ердоган на данашњој сахрани неких од убијених током покушаја пуча.

Додао је да ће хапшења оних који су, како је рекао, "уништили" оружане снаге бити настављена у свим редовима војске.

Ердоган је, такође, навео да ће турска министарства правде и иностраних послова упутити писани захтев САД и другим западним владама да би тражиле изручење следбеника Гуленовог покрета.

Турски председник је окупљенима поручио "да се народ не може натерати на једнострано размишљање", али да он "ипак није за освету" и позвао све своје присталице да наставе на улицама скупове подршке властима.

Маса је узвикивала "Фетулах ће доћи и платити", "Хоћемо смртну казну" и "Бог је велики".

Гулен, чији покрет Хизмет турске власти сматрају терористичким, негирао је умешаност у покушај војног преврата.

У покушају војног пуча у Турској у ноћи између петка и суботе убијено најмање 265 и рањено више од 1.400 људи, а владини званичници су објавили да су убијена најмање 104 завереника.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво