Лондон се после Брегзита окреће Пекингу?

Британски министар финансија Џорџ Озборн уложиће више напора у односе Уједињеног Краљевства са Кином и планира да до краја године организује још једну трговинску посету тој земљи, након што су британски гласачи на референдуму 23. јуна подржали излазак из Европске уније, пише "Фајненшел tајмс".

Озборн је у интервјуу том листу изјавио да "мора да седне у авион и прода Британију свету", пренео је Ројтерс.

Исход британског референдума би могао да редефинише све блискије британске односе у домену финансијских услуга са Кином, која је пристала на више заједничких пројеката у склопу Кинеско-британског економског и финансијског дијалога, програма чија је намена продубљење економских веза између две земље, а базирала се већином на чињеници да је Британија чланица ЕУ.

Кинески председник Сји Ђинпинг је у октобру прошле године посетио Британију, оценивши да је то "златно време" за односе две земље.

Британци су, међутим запрепастили свет кад су се на референдуму прошле недеље одлучили за Брегзит, што је навело премијера Дејвида Камерона да најави оставку, услед чега владајућа Конзервативна странка до јесени мора да изабере новог лидера.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво