Окончана драма у Даки, 26 мртвих

Драма у кафићу у Даки је окончана када је полиција убила шесторо нападача који су у ресторану у Даки држали таоце и убили 20 цивила, преноси Ројтерс.

Наоружани нападачи убили су у Даки најмање 20 цивила, које су претходно узели за таоце у једном ресторану популарном међу странцима. Већина жртава је убијена хладним оружјем, саопштио је портпарол бангладешке војске, бригадни генерал Најим Ашфак Чаудури.

"Пронашли смо 20 тела. Многи од њих су брутално избодени оштрим оружјем", рекао је Најим Ашфак Чаудури, који није навео које су националности жртве, а пренела је агенција АФП.

Додаје да је у операцији спасено 13 талаца, укључујући једног Јапанца и два држављана Шри Ланке.

Бангладешке безбедносне снаге су јутрос окончале 12-часовну талачку кризу тако што су упали у ресторан у којем су нападачи држали десетак талаца током читаве ноћи и убили шесторицу нападача.

Телевизијске станице у Бангладешу пренеле су да су нападачи упали у ресторан у кварту Гулшан, дипломатској зони Даке, у којој се налазе бројне амбасаде.

Полиција је навела да је најмање 13 талаца, укључујући три странца, ослобођено кад су командоси преузели контролу над рестораном у богатом кварту Гулшан у Даки.

Поред тога, на почетку талачке кризе су погинула два полицајца борећи се са нападачима, који су били наоружани и носили експлозив.

Исламска држава је преузела одговорност за овај напад, који је уследио после више убистава припадника верских мањина, странаца и либералних активиста у већински муслиманском Бангладешу.

"Операција је окончана. Ситуација је у потпуности под контролом", рекао је портпарол војске Рашидул Хасан за Франс Прес.

Командант елитног Батаљона за брзу акцију, који је извео упад у ресторан, изјавио је да је локал рашћишћен, али је могуће да су неки нападачи и даље на слободи.

"Убили смо шесторицу терориста. Главно подручје које су држали под контролом је рашчишћен, али је могуће да су неки од њих побегли", рекао је командант Тухин Мохамад Масуд.

Бангладеш погађа талас убистава интелектуалаца, заговорника секуларизма и припадника верских мањина.

Џихадистичке групе сматрају се одговорним за убиство више од 50 особа у последње три године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво