Руски авион нестао у акцији гашења пожара

Велики ватрогасни авион "иљушин Ил-76", који је учествовао у операцији гашења шумског пожара, нестао је јутрос у Иркутској области, са 10 чланова посаде и стручњака из ватрогасне службе, саопштиле су локалне спасилачке службе.

13.30 - У потрази сада учествује 400 људи и 16 разних летелица. Војно тужилаштво спроводи истрагу. 

10.35 - Министар за ванредне ситуације Русије Владимир Пучков наредио је да се прошири зона претраживања у области нестанка авиона Ил-76 и ојача група за потрагу, јавља Спутњик.

9.40 - Министарство за ванредне ситуације планира да пошаље 100 падобранаца-спасилаца у потрагу за несталим авионом, јавља РТ.

9.05 - Осам авиона учествује у потрази за несталим Ил-76. 

Извор из регионалне спасилачке службе рекао је за Тас да је авион "иљушин Ил-76", који је учествовао у гашењу пожара у Иркутској области, изгубио контакт са радиом.

"Авион је одлетео да угаси пожар и у неком тренутку комуникација је изгубљена", навео је извор.

Потрага за авионом је у току, наводи руска агенција. Истиче се да су чланови посаде били искусни у борби против пожара и достављању хуманитарне помоћи.

Авион, показују поједини подаци, припада руском министарству за ванредне ситуације, које је послало авионе и спасилачке тимове у потрагу.

Руски авион Ил-76 носи надимак "водени бомбардер" и реч је о највећем ватрогасном авиону на свету.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво