Збрка у бази Ендрјуз

Највећа америчка ваздухопловна војна база Ендрјус у близини Вашингтона, била је затворена због лажне узбуне о пуцњави. Из базе је саопштено да да је забуна настала пошто је "тим за хитне интервенције погрешно индентификован у тренутку када је спроводио рутинску контролу".

Званичници војне базе су на Твитер налогу објавили су да је "база осигурана и да је поново отворена".

Саопштено је да је забуна настала пошто је тим за хитне интервенције "погрешно индентификован у тренутку када је спроводио рутинску инспекцију".

"Срећом није било ситуације која би могла да угрози нечији живот", рекао је пуковник Бред Хогланд, командир у бази.

Према ранијим наводима ТВ мрежа Си-Би-Ес, у тренутку наводне пуцњаве била је заказана и вежба гађања, што је довело да противречних извештаја да ли претња стварна или не.

Амерички државни секретар за унутрашње послове безбедност Џеј Џонсон рекао је раније да је "инцидент у току" и додао да ће расправа која је у току у Сенату "можда морати да буде прекинута због развоја ситуације у Ендрјусу", преносе агенције.

Медији су пренели да је база затворена због пуцњаве, а особљу је наређено да се заклоне унутар базе.

Наводни инцидент се одвијао око нове зграде "Малком Гроув", медицинске установе унутар базе.

Војна база Ендрјуз, на око 20 километара од Беле куће, матична је база у коју се приземљују и авиони који користе америчкои председници.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво