Медвед убио бициклисту у САД

Гризли је напао и убио 38-годишњег бициклисту на стази уз амерички национални парк Глејшер, саопштила је полиције северне америчке државе Монтане.

Брeд Трит и још један бициклиста су изгледа изненадили медведа, рекао је шериф округа Флeтхед Чак Кари.

Медвед је срушио Трита са бицикла, а други бициклиста је отишао по помоћ, рекао је Кари.

Званичници су нашли Тритово тело на месту напада, а за медведом трагају. Власти су из безбедносних разлога затвориле ту област.

Тридесетосмогодишњи Трит био је полицајац у Америчкој шумарској служби.

Напади медведа су ретки у тој области где је пријављено десетак смртних случајева од 1910. године када је парк формиран.

Последњи напад се догодио 1998, када су три медведа убила запосленог у националном парку док је планинарио.

Најпознатији напад у националном парку Глејшер био је када су медведи исте ноћи убили двоје људи на различитим местима. Ти напади су описани у књизи Џека Олсена из 1969. "Ноћ гризлија", и касније у истоименом документарцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи