Земан: ЕУ је сјајан пројекaт са бедним руководством

Ово је стратегија двоструког губитка, када су поражене обе стране, рекао је поводом Брегзита председник Чешке Милош Земан.

Милош Земан је рекао да је Европска унија сјајан пројекат, али с бедним руководством, и да су Британци гласали за одлазак из ЕУ због апсолутне неспособности садашњег руководства и њиховог обичаја да преплављују Европу бесмисленим прописима.

"Ово је стратегија двоструког губитка, када су поражене обе стране. Велика Британија престаје да буде велика зато што ће се Шкотска отцепити у року од три до пет година. А ЕУ губи трећу по снази европску привреду. Прикључујем се онима који тврде да су главни фактор биле бојазни Британаца од апсолутне неспособности садашњег руководства ЕУ", рекао је Земан у Јихлави, током обиласка југа Чешке.

Упоредио је разлику између државника који су оснивали Европску заједницу са данашњим као разлику између прве лиге и друге или чак сеоских фудбалских утакмица.

"Мој став као еврофедералисте јесте да је ЕУ сјајан пројект с бедним руководством", рекао је Земан.

Чешки председник је упозорио да садашња ЕУ преплављује земље чланице бесмисленим прописима и као илустрацију навео да када пита чешку еврокомесарку Вјеру Јоурову чиме се бави, она му одговора да припрема смерницу о воску, укључујући ту и погребне свеће, или тонерима за штампаче.

"Немојте се чудити што када ти бирократски лудаци издају такве смернице, а при томе нису у стању да заштите спољне границе од миграционог таласа, да ће вам се такво вођење иначе сјајног пројекта згадити и да ћете га напустити. И то је, према мом мишљењу, заиста основни узрок Брегзита", рекао је Земан.

Прошле седмице, када је објављено да су Британци на референдуму гласали за Брегзит, председник Земан као главни разлог навео је страх од миграције, а за Брегзит је оптужио Европску комисију и њену политику добродошлице избеглицама, изразивши разочарање што сада више неће бити Лондона као противтеже политици Француске и Немачке у Европској унији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво