Стерџон у Бриселу: Шкотска одлучна да остане у ЕУ

Премијерка Шкотске Никола Стерџон поручила је у Бриселу да је одлучна у намери да та држава у саставу Уједињеног Краљевства остане део Европске уније, упркос томе што је Велика Британија на референдуму 23. јуна гласала за излазак из ЕУ. Председник Европског савета Доналд Туск одбио да се састане са Стерџоновом.

Никола Стерџон се након састанка са председником Европског парламента Мартином Шулцом обратила новинарима, рекавши: "Шкотска је одлучна да остане у ЕУ", пренео је Ројтерс.

Шулц је рекао да је током састанка са Стерџон "слушао и сазнао нешто".

Председница шкотске владе у Бриселу ће се данас састати и са председником Европске комисије Жан - Клод Јункером, а састанак је заказан за 17 сати, објавио је на Твитеру портпарол ЕК Маргаритис Шинас.

Председник Европског савета Доналд Туск је, међутим, одбио да се састане са
председницом Владе Шкотске, уз објашњење да "сад није прикладан тренутак", рекао је синоћ извор из Савета.

Грађани Велике Британије су на референдуму прошле недеље подржали излазак из Уније са 52 одсто гласова, али су Шкоти, са друге стране, са чак 62 одсто гласова подржали останак у том блоку.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво