Меркел: Британци неће моћи да бирају шта им се свиди

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да је Немачка одлучна да ради на јачању Европске уније после Брегзита, док је Британцима поручила да у преговорима неће моћи да бирају само оно што њима одговара.

Она је у говору у Бундестагу уочи одласка у Брисел, рекла да Немачка такође жели да задржи блиске односе са Британијом.

"Од Британије зависи да иницира следеће кораке ка напуштању ЕУ како би било какви неформални или формални преговори о њеној будућности могли да почну", нагласила је Меркелова.

Истовремено је, како преносе немачки медији, Британцима поручила да ће ЕУ "осигурати да се преговори не воде по принципу 'бирам најбоље'".

Онај ко жели да изађе из породице ЕУ, не може да очекује да одбаци све обавезе, а да задржи привилегије, нагласила је немачка канцеларка.

Такође је додала да је сада од кључног значаја избећи све мере које би могле да охрабре друге земље да напусте ЕУ.

"Осећамо колико је значајно да свих 27 преосталих земаља у ЕУ покаже да су вољне и способне да предузму праве кораке напред", рекла је Меркелова.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи