Британија добија нови референдум ако пристане да је ЕУ чува?

Министар здравља Велике Британије Џереми Хант тврди да би та земља могла да одржи други референдум о чланству у Европској унији уколико постигне договор с ЕУ којим би дозволио потпуну контролу својих граница по питању миграната, наводи Ројтерс.

Џереми Хант је написао ово у писму које је у понедељак објавио британски дневни лист Дејли телеграф.

Према Ханту, британски премијер који би на тој функцији наследио Дејвида Камерона требало би да добије шансу да преговара са Бриселом пре него што Британија преда обавештење о напуштању ЕУ у року од две године, како би се британској јавности понудио било какав договор о миграцији.

"Дакле, пре него што сат почне да откуцава, требало би да испреговарамо договор и понудимо га британском народу, било на референдуму или путем манифеста Конзервативне партије на новим парламентарним изборима", навео је Хант.

Ројтерс наводи да је уредник политичке рубрике магазина Спектејтор јуче на Твитеру написао да ће се Хант "врло вероватно" кандидовати за наследника Камерона на месту премијера.

Скај њуз је синоћ објавио, а Ројтерс пренео, да и британски министар за рад и пензије Стивен Креб разматра опцију да се кандидује за Камероновог наследника на функцији председника владе Велике Британије.

Британска телевизија је, позивајући се на неименоване изворе, јавила да ће Креб и државни секретар за предузетништво Саџид Џавид, који су били за останак Британије у ЕУ, испитати расположење међу посланицима Конзервативне партије у парламенту о њиховој заједничкој кандидатури, при чему би Џавид требало да постане министар финансија.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара