Шојбле: Британци би да заплачу, требало је да мисле на време

Немачки министар финансија Волфганг Шојбле рекао је да је исход прошлонедељног британског референдума о изласку те државе из ЕУ био "срцепарајући".

"Стиче се утисак да се и Британци осећају као да би заплакали, али то никоме сада не помаже. Требало је да мисле на време", указао је Шојбле.

Рекао је и да је британски глас за напуштање Европске уније неповратан процес и да би Лондон ускоро требало да поднесе званични захтев за напуштање блока.

"Не мислим да се британска одлука да напусти ЕУ може преокренути", рекао је Шојбле и додао да би било "пристојно" да Британија ускоро поднесе званични захтев за излазак из ЕУ, преноси Ројтерс.

Шојбле је навео и да за сада није било хаоса на финансијским тржиштима након гласа за Брегзит, али да ће немачка влада наставити да пажљиво прати ситуацију.

"Од кључне је важности сада да делујемо паметно и опрезно како би штета била што мања", напоменуо је немачки министар финансија.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво