Три милиона потписа за нови референдум

Петицију којом се позива на ревидирање резултата референдума о чланству Велике Британије у ЕУ, којим је била донета одлука о изласку земље из Уније, потписало је до сада три милиона људи.

Како би парламент размотрио петицију која се налази на званичном сајту британског парламента, она треба да сакупи најмање 100.000 потписа.

Како је навео лист Метро, позивајући се на представника Доњег дома парламента, петиција ће бити размотрена на седници парламентарног комитета за петиције већ у уторак 28. јуна.

"Позивамо владу у Лондону да примени правило по којем, ако је број гласача ’за‘ или ’против‘ мањи од 60 одсто, а излазност мања од 75 одсто, треба одржати ново гласање"“, гласи текст петиције, пренео је Спутњик.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи