Обама прогласио стање природне катастрофе у Западној Вирџиинији

Амерички председник Барак Обама прогласио је стање природне катастрофе у областима погођеним поплавама у Западној Вирџинији, у којима су погинуле најмање 24 особе, и одобрио савезну помоћ најугроженијима.

Одобрење Барака Обаме између осталог омогућава помоћ становницима у три округа за привремени смештај и кућне поправке, повољне кредите за покриће губитака неосигуране имовине.

Администрација гувернера Западне Вирџиније Ерла Реја Томблина и даље верује да има несталих у поплавама.

У саопштењу се наводи да су Обама и Томблин разговарали у суботу и да је амерички председник посвећен томе да гувернеру Западне Вирџиније буду на располагању федерални ресурси који су неопходни за опоравак те америчке савезне државе.

Више од 24.000 кућа и пословних простора остало је без струје у суботу увече, а воде и даље нема у граду Кленденин.

У снажној олуји која је у четвртак захватила ту америчку државу пале су велике количине кише у појединим областима, а 500 људи је морало да се евакуише из тржног центра, где су били у време када је вода однела мост.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво