Сноуден критиковао антитерористичке законе у Русији

Бивши сарадник америчке Националне безбедносне агенције Едвард Сноуден, који je нашао уточиште у Русији, критиковао је антитерористичке законе у тој земљи упоређујући их са ријалити програмом "Велики брат" и масовним надзором.

"Нови закон 'Великог брата' неоправдано крши права људи и не би требало да ступи на снагу", написао је Сноуден на Твитеру. Сноуден је, иначе, побегао из САД после откривања америчког програма прислушкивања.

Према његовим речима, масовно надгледање није уопште добро. "Закон ће коштати Русе, а неће им побољшати безбедност", оценио је Сноуден.

Руски парламент усвојио је у петак низ контроверзних антитерористичких амандмана који су изазвали забринутост међу активистима за људска права.

Међу изгласаним амандманима у руској Думи налази се увођење затворске казне за непријављивање тешког злочина, и повећање броја кривичних дела за које могу да одговарају и малолетници од 14 година.

Један амандман налаже телекомуникационим компанијама да чувају 12 месеци податке о позивима и шест месеци о порукама, мера која би могла да однесе готово сву добит тих компанија.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи