Демонстранти упали на Трампов терен за голф у Шкотској

Носећи транспаренте на којима пише "Зауставите мржњу" и "Љубав побеђује мржњу" демонстранти су заузели брдо које се уздиже изнад голф клуба "Трамп интернешенел голф линкс" на североистоку Шкотске, пренела је агенција АФП.

Демонстранти који носе заставе Мексика упали су на терен за голф у власништву најизгледнијег кандидата Републиканске странке за председника САД Доналда Тампа, који се тренутно налази на том имању.

Запослени тог клуба су почели да одвраћају новинаре у тренутку кад су демонстранти почели да улазе на голф терен, машући заставама геј покрета у бојама дуге, као и заставама Мексика.

Мексичку заставу истакли су и суседи чија се имања граниче са Трамповим, као симбол солидарности са народом Мексика, пошто је Трамп претходно дао више изјава којима критикује Мексиканце, а такође је најавио изградњу ограде на граници између САД и Мексика.

"Посебно желим да ову заставу виде амерички новинари", изјавио је Дејвид Милн, чија кућа гледа на голф клуб и 18. рупу на голф терену.

"Ако он буде изабран за председника, САД ће за недељу дана кренути у рат, а за две недеље ће банкротирати. Човек је идиот", рекао је Милн.

Трамп је на питање новинара да ли му недостаје подршка европских лидера, од којих су неки критиковали његов предлог да се муслиманима забрани улазак у САД, рекао да му то није важно.

"Баш ме брига. То није важно. Мене подржава амерички народ и то ми је важно", закључио је Трамп.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво