ЕУ именовала главног преговарача за Брегзит

За шефа специјалног европског тима за преговарање о изласку Британије из ЕУ именован је Белгијанац Дидије Сеувс, дугогодишњи помоћник бившег председника Европског савета Хермана ван Ромпеја.

"Могу да потврдим да је успостављен тим који ће се бавити преговорима", изјавио је портпарол актуелног председника Европског савета Пребен Аман за агенцију АФП, потврђујући да је Сеувс постављен за шефа тог тима.

Аман је рекао да Сеувс тренутно обавља припремне радове, пошто ће преговори почети тек када Британија званично обавести Савет да жели да напусти Унију.

Председник Европског савета Доналд Туск и његове колеге из ЕУ истакли су да преговори, колико год тешки били, морају да буду покренути што је пре могуће како би се окончала неизвесност узрокована одлуком британских гласача на референдуму да подрже излазак из ЕУ.

Британски премијер Дејвид Камерон је, дајући оставку после референдума, изјавио да ће преговоре о напуштању ЕУ оставити свом наследнику, за којег се очекује да ће преузети ту функцију у октобру.

Председник Европског парламента Мартин Шулц наводи да је Камеронова одлука да се чека до октобра да би Британија затражила излазак из ЕУ "скандалозна" и да је тако "читав европски континент постао британски талац".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи