Покретач Брегзита признао да је преварио бираче!

Најџел Фараж рекао је да не може да испуни обећање да ће 350 милиона фунти, које Британија недељно шаље у ЕУ, ићи у британско здравство у случају Брегзита.

Фараж, један од покретача Брегзита и лидер евроскептичне и десничарске партије УКИП, у емисији "Добро јутро, Британијо" признао је да једно од главних обећања у својој кампањи једноставно не може да испуни.

Активисти УКИП-а су у својој пропаганди месецима "трубили" да Велика Британија недељно шаље 350 милиона фунти у Европску унију и да ће у случају Брегзита тај новац ићи у британско здравство.

Британци су на крају изгласали излазак из Европске уније, а само три сата након проглашења резултата, Фараж је признао да је прича од 350 милиона фунти у здравственом систему једна обична лаж.

"Једноставно то не могу да гарантујем", рекао је Фараж и шокирао водитељку која га је подсетила да је велики део од 17 милиона гласача који су заокружили излаз из Уније то урадило управо због тог обећања.

"То је била грешка, нисмо смели то да кажемо", смејао се Фараж, који је покушао да се извуче уз објашњење да он то лично никада није рекао.

Водитељка није одустајала: "Чекајте, 17 милиона је гласало за вас између осталог и због тог обећања, а ви на крају кажете да је то била грешка?"

"Тако је", мртав хладан је одговорио Фараж.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво