Хаос код Триполија, више од 20 погинулих у eксплозији складишта оружја

Више од 20 људи је погинуло, а десетине рањено у експлозији складишта миниције у либијском граду Гарабулију. До експлозије је дошло током сукоба локалног становништва и милиције из Мисурате.

Према наводима локалних званичника, жестоки сукоби избили су у Гарабулију између локалног становништва и милиција из Мисурате.

Експлозија контејнера са оружјем догодила се када су наоружани мештани упали су у камп бораца из Мисурате, али није јасно ко је за то одговоран. 

"Број жртава расте и покушавамо да их превеземо до оближње болнице", навео је градски званичник Мухамед Асајед.

Сведоци тврде да су сукоби избили када су припадници бригаде из Мисурате одбили да плате робу у једној продавници. Напали су чувара који је узвратио убивши једног нападача. Као одмазду, припадници милиције запалили су кућу чувара, који је успео да се склони.

Напад на кућу изазвао је опште незадовољство мештана који су се окренули против милиције. Према речима Асаједа, блокирали су све главне путеве између Триполија и Мисурате.

Локалне власти су апеловале на смиривање ситуације и позвале грађане да своје незадовољство изразе мирним протестима.

Гарабули се налази на око 50 километара од Триполија и око 140 километара од Мисурате.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво