Оланд запретио забраном демонстрација у Француској

Председник Француске Франсоа Оланд запретио је да ће забранити демонстрације у тој земљи, након што је у протестима против спорног закона о раду у Паризу у уторак повређено 40 људи, а 44 особе су приведене.

"У време кад је Француска домаћин Европског првенства у фудбалу, кад се суочава са тероризмом, демонстрације више не могу да буду дозвољене ако не може да се гарантује безбедност људи и приватне и јавне имовине", рекао је Оландов портпарол Стефан Ле Фол, пренела је агенција АФП.

Јучерашњи протести у Паризу су тек последњи у низу насилних демонстрација од почетка протеста против реформе закона који су почели у марту.

Демонстранти, од којих су неки имали капуљаче, упали су јуче на једно градилиште где су узели дрвене палете које су потом бацали на специјалну полицију, рекле су градски званичници.

Како преноси Ројтерс, у ваздуху се осетио сузавац, а млађи демонстранти су разбијали излоге и бацали каменице на полицију.

Власти су апеловале на демонстранте да се дистанцирају од изгредника како би полиција могла да интервенише.

Француска полиција ових дана је преоптерећена будући да се осим са радничким протестима, суочава и са нередима и насиљем фудбалских хулигана, као и са повећаним ризицима од терористичких претњи током Европског првенства.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво