Нарко-мафија оборила хеликоптер у Рију

Најмање два полицајца су погинула, а четворица рањена у експлозији хеликоптера на који су пуцали припадници банди шверцера дроге у Рио де Женеиру.

У експлозији хеликоптера на који су пуцали припадници банди шверцера дроге, погинула су најмање два полицајца, а четворица су рањена, известили су бразилски медији.

Шверцери дроге су претходно запалили пет аутобуса и једну школу, као одговор на акцију полиције, известио је дневник "Глобо" на свом веб сајту. Како је објавио дневник, у насиљу су погинула и тројица криминалаца.

"Криминалци су погодили хеликоптер и пилот је летелицу принудно спустио на један фудбалски терен", изјавио је мајор Одерлеј Сантош из војне полиције агенцији Ројтерс.

У хеликоптеру су се налазила шесторица полицајаца који су учествовали у операцији у једној од више стотина фавела, сиромашних четврти Рија, која се налази под контролом наоружаних банди шверцера дроге, саопштила је полиција.

Хеликоптер је експлодирао после слетања, а четворица преживелих полицајаца задобила су опекотине, наведено је у саопштењу.

Реч је о једном од најтежих инцидената у Рију, две седмице пошто је тај град изабран за домаћина Олимпијских игара 2016, упркос бојазнима због високе стопе насиља и лоше безбедности, навела је британска агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи