Истрага о убиству гориле у Зоо-врту у Синсинатију

Полиција америчке савезне државе Охајо покренула је истрагу о инциденту у којем су званичници Зоолошког врта убили горилу како би заштитили четворогодишњег дечака који је упао у ограђени простор за гориле.

Власти испитују да ли постоји основ за подизање кривичне пријаве у овом случају, рекао је тужилац округа Хамилтон Џозеф Детерс у саопштењу, преноси Ројтерс.

"Инцидент у Зоолошком врту Синсинати у којем је учествовао дечак који је упао у простор за гориле је под истрагом полиције у Синсинатију", додао је Детерс.

Специјални интервентни тим зоолошког врта је, из страха за безбедност дечака који је прескочио ограду и упао у ограђени простор за гориле, убио 17-годишњег горилу Харамбеа.

На видео-снимцима које су снимили посетиоци зоо-врта се види како је горила углавном заштитнички настројен према детету, али га у неким тренуцима вуче кроз плитки јарак.

Директор Зоолошког врта у америчком граду Синсинатију Тејн Мејнард стао је у одбрану одлуке да се убије горила рекавши да би дечак био још више угрожен да су покушали да испале стрелицу за успављивање у готово 200 килограма тешку горилу, јер то средство не би почело да делује одмах.

У данима после инцидента је велики број грађана на друштвеним мрежама изразио своје незадовољство због убиства припадника заштићене врсте, па је тако на Фејсбуку отворена страна под називом "Правда за Харамбеа".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара