Потврђена пресуда капетану "Коста Конкордије"

Апелациони суд у Фиренци потврдио је пресуду бившем капетану потонулог брода "Коста Конкордија" Франческу Скетину који је првобитно осуђен на 16 година затвора због његове улоге у бродолому 2012. у коме су живот изгубиле 32 особе.

Тужилаштво је тражило казну од 27 година и три месеца за Скетина, али је апелациони суд остао при првобитној пресуди, преноси АП.

На пресуду нижег суда жалили су се и тужилаштво и одбрана која је тврдила да одговорност за бродолом не лежи само на капетану.

Он остаје на слободи и има могућност да се жали италијанском врховном суду.

Скетино је био командант брода, великог као три фудбалска терена, када га је превише близу примакао обали и ударио о стене острва Ђиљо.

Оптужен је за вишеструко убиство, изазивање бродолома и напуштање брода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво