Оштри тонови на релацији Анкара–Москва

Турска је саопштила да је у ваздушним ударима које су наводно извршили руски авиони у сиријском граду Идлибу убијено најмање 60 цивила, али је званична Москва то негирала.

У саопштењу турског министарства спољних послова се наводи да је у нападима које су руски авиони извршили на болницу и џамију у Идлибу, граду под контролом сиријских побуњеника, убијено 60, а повређено око 200 цивила.

Турско министарство је позвало међународну заједницу да хитно реагује поводом, како је истакло, "неодбрањивих злочина" руских и сиријских власти.

Руско министарство одбране је, међутим, негирало да су руски авиони извршили ваздушне нападе на Идлиб.

"Руска авијација није обављала борбене задатке, а камоли ваздушне ударе у провинцији Идлиб. Саветујемо свима да заузму критичнији став према хорор причама које објављује британски тандем који чине Сиријска опсерваторија за људска права и новинска агенција Ројтерс", изјавио је портпарол руског министарства одбране Игор Конашенков.

Ројтерс је јутрос пренео наводе Опсерваторије, са седиштем у Лондону, да су током ноћи најмање 23 особе погинуле у руским ваздушним ударима у Идлибу.

Опсерваторија је навела да су то најжешћи ваздушни удари откад је у фебруару договорен прекид ватре у Сирији.

"Иако смо свету представили објективне податке, који у потпуности побијају њихове раније измишљотине, ни Опсерваторија ни новинска агенција нису чак ни саслушале те податке, а камоли да су објавиле деманти", истакао је Конашенков.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво