НАТО тражи од чланица да се супротставе Русији

Парламентарна скупштина НАТО-а, која данас завршава тродневно пролећно заседање у Тирани, затражила је од земаља чланица да се супротставе војној одлучности Русије и да боље поделе терет заједничке одбране.

Председник Парламентарне скупштине НАТО-а амерички адвокат Мајкл Тарнер рекао је да "агресивност Русије има цену" и позвао европске партнере да повећају буџетске издатке предвиђене за одбрану, преноси АП.

"Москва је одлучила да јој је заштита сопствених интереса боља уколико ради против нас, уместо са нама. Изазов из Русије је прави и озбиљан", рекао је Тарнер.

Заменик генералног секретара НАТО-а Александер Вершбоу рекао је да би НАТО наставио дијалог са Русијом, "али ствари не могу да се врате на уобичајено стање... све док Русија поново не покаже поштовање за међународно право и норме међународног понашања".

Нагласио је да ће се чланице НАТО-а, током одржавања самита у јулу у пољској престоници Варшави, трудити да ојачају одбрамбене капацитете Алијансе и логистичку подршку другим чланицама које се граниче са Русијом.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво