Спасено 18 Албанаца у Ламаншу

Британска обалска стража спасила је 20 миграната, међу којима 18 Албанаца, из гуменог чамца који је почео да тоне у каналу Ламанш.

После акције спасавања мигранти су превезени ноћас у оближњи град Данкерк, где ће их саслушати британска гранична полиција. Како се наводи, у чамцу је било и двоје британских држављана.

Обалска стража примила је синоћ позив у помоћ у близини Данкерка, недалеко од Калеа, и убрзо пронашла чамац у којем се налазило 19 миграната. Акција спасавања трајала је неколико сати и у њој су учествовали спасилачки тимови из неколико британских лука и хеликоптер.

Избеглице ретко прелазе чамцима Ламанш. У кампу "Џунгла" у Калеу, на северу Француске, тренутно живи између 4.000 и 5.000 миграната, који се надају преласку у Велику Британију.

Хеликоптер спасилачке службе из правца Лида надгледа област око кампа, а бродови за спасавање усидрени су у близини градова Данџинес и Фолкстоун.

Да би прешли у Велику Британију, мигранти користе две могућности: превоз камионима који саобраћају од Калеа до Довера или кратколинијским аутобусима кроз тунел Ламанш.

Четири иранска илегална мигранта спасена су почетком фебруара захваљујући једном слепом путнику који је успео да се докопа плаже у Па де Калеу и позове обалске стражаре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара