Британија, посетиоци концерта могућа мета терориста

Посетиоци концерта и ноћних клубова могли би да буду на мети нових терористичких напада у Британији, рекао је високи званичник за борбу против тероризма, преносе британски медији.

Сви масовни догађаји, нарочито након напада у Паризу, приоритет су за полицију, истиче званичник уочи сезоне фестивала који се одржавају у тој земљи.

Додао је да су стадиони и концерти посебно рањиви због велике концентрације људи на једном месту, а музичке фестивале је, истиче, тешко контролисати и обезбедити.

Тако се на Гластонберију, највећем музичком фестивалу на свету, ове године очекује 135.000 посетилаца.

Многи од стадиона већ имају строге мере контроле, како би спречили могућност терористичког напада, али безбедносни званичници су изразили забринутост због ноћног живота и клабинга.

Проблем, међутим, како преноси Гардијан, настаје у руралним областима у којима се такође одржавају велики летњи фестивали, а званичници упозоравају да би посетиоци могли да буду лаке мете терористима док чекају да удаљене специјалне јединице из већих градова стигну на лице места.

Музички продуценти били су позвани, уз главне представнике фудбалске Премијер лиге, на последњи брифинг посвећен борби против тероризма, како би били упознати са могућим ризицима, преноси регионална ТВ Н1.

"Желео бих да власници клубова и менаџери фестивала и других манифестација предузму мере предострожности", рекао је за Сандеј тајмс високи безбедносни званичник Нејл Бесу.

Градска управа Лондона покренула је истрагу о томе колико су безбедносне службе спремне да се изборе са могућим терористичким нападима, сличним онима у Паризу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи