САД, убили горилу у зоо-врту да би спасили дечака

Специјални интервентни тим зоолошког врта у Синсинатију пуцао је и усмртио горилу старог 17 година јер је зграбио и десетак минута вукао дечака који је упао у ограђени простор у којем се налазе гориле, каже директор тог зоолошког врта Тин Мајнард.

Званичници у Синсинатију саопштили су да се очекује опоравак дечака старог четири године, који је пао са висине од око три метра, пренео је АП.

У току је истрага о инциденту, а званичници зоо-врта сматрају да је дечак пузио по огради пре него што је упао у простор са горилама.

Директор зоолошког врта Тејн Мејнард је рекао да је специјални интервентни тим тог зоолошког врта донео одлуку да пуца у горилу, тешку 400 кила, након што је проценио да је угрожен живот дечака.

Оценио је да је направљен "тежак, али исправан избор јер је дечак спасен".

Према његовим речима, није изгледало да ће горила напасти дечака, али се вероватно и сам уплашио. Чуварима, како каже, није пошло за руком да успавају животињу.

Две женке такође су биле у кавезу када је дечак пао унутра, али је само мужјак дохватио дете.

Мејнард је додао да жали због губитка гориле који је у зоолошки врт у Синсинатију стигао прошле године из Браунвила у Тексасу.

Ово је први пут да чувари зоолошког врта убију животињу у тако опасној ситуацији, а блок са горилама привремено је јуче затворен када су посетиоци чули дечаков врисак.

Врт данас ради нормално, али из управе су рекли да ће простор са горилама бити затворен до даљег.

Зоолошки врт у Синсинатију активно учествује у борби за очување угрожених врста и део је успешног пројекта спасавања суматранског носорога од изумирања.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи