Пјонгјанг запретио Сеулу: Пуцамо без упозорења

Северна Кореја је упозорила Јужну Кореју да ће извести "немилосрдне осветничке нападе" ако њени бродови уђу "па макар и само 0,001 милиметар" у спорне воде Жутог мора.

Претходног дана су јужнокорејске снаге испалиле пуцње упозорења на севернокорејске бродове у близини спорне морске границе две земље, пренела је агенција АФП.

У саопштењу Генералштаба севернокорејске војске се наводи да ће они убудуће без упозорења отворити ватру на сваки јужнокорејски бод који макар мало зађе у спорне воде Жутог мора.

Војска Северне Кореје је, такође, позвала званични Сеул да се извини за "несмотрену војну провокацију", за коју наводи да је имала за циљ да "доведе ситуацију у спорном подручју на руб експлозије".

Пјонгјанг последњих недеља тражи од Сеула да прихвати позив севернокорејског лидера Ким Џонг Уна на војне преговоре, који би требало да ублаже прекограничне тензије, али је званични Сеул глатко одбио ту понуду, наводећи да би Пјонгјанг требало да предузме први конкретан корак ка окончању свог програма за развој нуклеарног оружја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи