Асад: Устав нам не пише Москва, већ грађани Сирије

Сиријски председник Башар ел Асад демантовао је наводе медија да је Русија писала нацрт новог сиријског устава, додавши да ће се о уставу договарати сами Сиријци.

Либански лист Ахбар објавио је у уторак да је Русија завршила нацрт сиријског устава који би требало да смањи председникова овлашћења и успостави децентрализованију владу, што би били могући уступци побуњеничким групама које се боре против владиних снага.

"Никакав нацрт устава није показан Сиријској Арапској Републици. Све што је речено у медијима о тој теми је потпуно нетачно", каже се у саопштењу на званичној Фејсбук страници сиријског председника.

Такође се додаје да нови сиријски устав неће представити нико са стране, већ ће он бити потпуно сиријски, преноси Ројтерс.

"О Уставу ће се разговарати и договарати у Сирији и након чега ће бити стављен на референдум. Све друго би било бесмислено", закључује се у саопштењу.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво