Иран, кажњени бичевањем због плеса

Тридесетак младих особа, девојака и младића који су у ресторану на северу Ирана прослављали матурско вече, осуђени су на 99 удараца бичем, а казна је спроведена одмах да би послужила као пример осталима.

"Више од тридесет младића и девојака који се међусобно нису познавали и управо су се спремали да почну да плешу уз оправдање да славе матурско вече – кажњено је", потврдио је главни тужилац града Казвина Есмаила Садехија Нијаракија.

Правосудни извор је објавио да се забава одржавала близу Казвина, у врту једне виле, али није објављен датум. Након хапшења, суд се хитно састао и сваког од младих људи осудио на 99 удараца бичем, а полиција је казну спровела по хитном поступку.

Главни тужилац је објаснио да "те девојке и младићи, који су полуголи конзумирали алкохол и понашали се на непримерен начин", вређају јавно мишљење, пренео је портал Индекс.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи