Хапшење због проневера на Волстриту

Раџ Раџа-ратнам, директор једног од највећих хеџ фондова у САД и један од најбогатијих Американаца ухапшен је са петорицом сарадника због финансијских проневера на Волстриту. Тргујући поверљивим подацима група је стекла 25 милиона долара.

У Сједињеним Америчким Државама ново хапшење учесника милионских проневера на Волстриту.

Један од најбогатијих Американаца Раџ Раџа-ратнам, директор једног од највећих хеџ инвестиционих фондова у земљи и петорица његових сарадника, ухапшени су због оптужби да су илегалном трговином поверљивим информацијама у неким од водећих америчких компанија, стекли 25 милиона долара.

Према Форбсовој листи један од најбогатијих људи у САД, чије се богатство процењује на скоро две милијарде долара ухапшен је у Њујорку, са још петорицом сарадника - због нелегалног стицања и располагања поверљивим информацијама о финансијама и пословању хартијама од вредности у неким од највећих америчких компанија, као што су "Гугл" и "Хилтон хотелс".

На тај начин профитирали су око 25 милина долара. Раџ Раџа-рантам био је директор инвестиционг фонда "Галеон груп", чији се капитал процењује на 7 милијарди долара.

"Судећи према наводима које смо добили од "Гугла" и "Хилтон хотелс" ова шесторица оптужених су се богатили тако што су купопродају сваке акције тих компанија обављали користећи поверљиве пословне информације", каже Прит Барара, државни тужилац.

Барара је рекао да је то једна од највећих проневера на Волстриту, обављена путем информација добијених од инсајдера у компанијама, чијим акцијама се трговало.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи