Нереди током Трамповог митинга у Њу Мексику

Претендент на кандидатуру Републиканске странке на америчким председничким изборима Доналд Трамп однео је убедљиву победу на унутарстраначким изборима у Вашингтону, али је весеље покварено у Њу Мексику где су демонстрације испред Конгресног центра у коме је држао скуп прерасле у насиље, јављају агенције.

Демонстранти окупљени испред Конгресног центра у Албукеркију где су хиљаде Трампових присталица синоћ бурно поздрављаље свог кандидата, бацали су на полицију и обезбеђење запаљене мајице, пластичне боце и друге предмете, а на крају су оборили барикаде и сукобили се са полицијом која је узвратила бибер спрејом и димним бомбама, преноси АП.

Носећи транспаренте "Трамп је фашиста" и "Чули смо довољно" демонстранти су покушали да прекину Трампов говор одбијајући да оду, а обезбеђење је у једном тренутку физички одвукло једну демонстранткињу.

У комешању које је уследило, разбијено је стакло на улазу у Конгресни центар.

Трамп је реаговао на свој уобичајено бучан и агресиван начин наложивши обезбеђењу да уклони демонстране, поручивши демонстрантима да се "врате мами".

"Колико има година овај клинац? Још носи пелене," рекао је Трамп за једног демонстранта.

Ово је била прва станица Трампове турнеје по Новом Мексику у којој живи највише хиспаноамеричких грађана.

Гувернерка Новог Мексика Сузана Мартинез једина латиноармичка гувернерка у САД, оштро је критиковала Трампове опаске о имигрантима и његов предлог да изгради зид дуж америчко-мексичке границе.

Иако републиканка и шефица Удружења републиканских гувернера, она није присуствовала скупу нити је досада подржала Трампа.

Амерички милијардер је заузврат прочитао низ негативних статистичких података о Новом Мексику укључујући пораст броја људи који добијају маркице за храну.

"Гувернерка треба боље да ради. Хеј, можда ћу се кандидовати за гувернера Новог Мексика, ја бих покренуо ово место," рекао је Трамп.

"Изгради тај зид", викале су његове присталице.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво