Шеф форензичара демантује експлозију у авиону "Иџипт ера"

Шеф египатске форензичке службе демантовао је извештаје да прелиминарна истрага тела пронађених након пада авиона египатске авио-компаније "Иџипт ер" у Средоземном мору указује да је у летелици дошло до експлозије услед чега је авион пао, пренела је агенција МЕНА.

"Све што је објављено у вези са тим је потпуна неистина и пуке претпоставке које нису потекле од форензичке службе", рекао је шеф те службе Хешам Абдел Хамид, пренео је Ројтерс.

Медији су раније данас пренели изјаву стручњака за форензику да људски делови тела, који су пронађени након пада авиона египатске авио-компаније "Иџипт ер" у Средоземном мору, указују да је у летелици дошло до експлозије услед чега је авион пао.

Египатски стручњак је део тима истраживача и лично је прегледао остатке тела жртава у мртвачници у Каиру, а желео је да остане анониман јер није овлашћен да износи детаље, пренела је агенција АП.

Авион типа "eрбас А-320" компаније "Иџипт ер", са 66 путника и чланова посаде, срушио се 19. маја из непознатих разлога. Египатска војска пронашла је део олупине, личне ствари и делове тела путника на 290 километара од Александрије.

Високи званичник египатског ваздухопловства Ехан Азми рекао је раније да авион није направио никакав неуобичајен покрет и није променио правац пре него што је нестао са радара.

Египат је у недељу распоредио роботску подморницу која трага за рекордерима података о лету авиона, који је у четвртак нестао док је летео на линији Париз–Каиро са 66 путника и чланова посаде.

Египатска војска је објавила фотографије прслука за спасавање, личних предмета и остатака са знаком "Иџипт ера" који су нађени током претраге у Средоземном мору.

Током претраге су, како наводе египатске власти, нађени и делови тела и пртљага, док труп авиона и две црне кутије са подацима о лету још нису нађени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи