Опсерваторија: Бомбашки напади у Сирији, 10 цивила погинуло

Најмање 10 цивила је погинуло, а 40 је рањено у два бомбашка напада у сиријској провинцији Хомс, саопштила је сиријска Опсерваторија за људска права.

Сиријска државна телевизија јавила је да је најмање шест цивила погинуло, а 28 тешко рањено у самоубилачком нападу и експлозији аутомобила-бомбе на централном тргу у граду Макрам Фавканију у централној Сирији, којег контролишу снаге режима Башара ел Асада.

Двоструки напад уследио је само неколико дана пошто су џихадисти Исламске државе после окршаја са сиријском војском преузели контролу над гасним пољем Шар.

У том сукобу убијено је најмање 16 људи, међу којима и припадници сиријских снага.

Пад једног од најважнијих извора гаса у руке џихадиста показује да снаге режима више нису у стању да очувају контролу над појединим областима, иако контролишу већи део провинције Хомс, рекао је агенцији Франс прес директор Опсерваторије Рами Абдел Рахман.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво