Ухапшени странци који су планирали нападе у Москви

Руска Федерална служба безбедности ухапсила групу страних држављана, који су планирали напад у Московском региону током прославе мајских празника.

Федерална служба безбедности навела је да ухапшене особе потичу из земаља централне Азије, објавиле су руске агенције.

Како је наведено, они су планирали напад у Московском региону током прославе мајских празника.

"Ухапшена је група држављана из централног дела Азије која је планирала серију терористичких напада на подручје Москве почетком маја према директивама шефова међународних терористичких организација активних у Сирији и Турској", наводи се у саопштењу ФСБ-а.

У Русији се ове године за 1. мај обележавао Светски дан рада а и Ускрс, док је 9. маја предвиђен војни дефиле и друге манифестације поводом Дана победе над нацистичком Немачком у Другом светском рату.

ФСБ је навела да је током хапшења припадника групе пронађен "велики број оружја и експлозива" и додала да су у току испитивања и наставак истраге.

Та служба је почетком априла саопштила да је на југу Русије, у Волгоградској спречила групу екстремиста "Паласовског џамата" у врбовању локалног становништва за одлазак у редове џихадиста из Исламске државе.

У саопштењу се додаје да су ухапшени и екстремни исламисти који су припремали терористичке нападе у том региону.

Хапшења особа за које се сумња да су повезани са Исламском државом и другим терористичким организацијама су учестала у Русији у последње време.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи