Жестоке борбе на периферији Алепа, десетине мртвих

Наставиле су се борбе између побуњеничких група и снага сиријске владе на периферији сиријског града Алепа, јавља дописник Агенције Франс прес. Страдало више десетина бораца.

Сукоби се настављају и поред дипломатских напора да се поново успостави прекид ватре у Сирији, о чему ће и данас говорити званичници у Берлину, а Савет безбедности УН у Њујорку.

Више десетина људи је погинуло у сукобима који трају већ скоро 24 сата, саопштила је сиријска Опсерваторија за људска права.

Сукоби су избили у уторак у јутарњим сатима, а извори износе различите бројке о погинулима и рањенима.

Побуњеници тврде да су успели да заузму део територије који је под контролом владиних снага, које међутим истичу да су успеле да одбију напад, пренео је Ројтерс.

Директор Опсерваторије Рами Абдул Рахман наводи да је на десетине људи погинуло на обе стране и да су ово најжешћи сукоби у последњих годину дана.

Побуњеници тврде да је погинуло око 40 бораца владиних снага, а да је међу побуњеницима погинуло 10.

Војни извори демантују да су претрпели велике губитке, али наводе да је погинуло на десетине цивила, као и велики број побуњеника.

Примирје у Сирији је успостављено пре два месеца, уз посредовање Москве и Вашингтона, али око Алепа су поново у току жестоки окршаји који прете да угрозе преговоре.

Шеф америчке дипломатије Џон Кери запретио је јуче председнику Сирије Башару ел Асаду да ће бити последица ако Дамаск не буде поштовао нови прекид ватре о коме преговарају Вашингтон и Москва а односи се на Алеп.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво