Кенија, беба спасена из рушевина после четири дана

Кенијски спасиоци извукли су 18-месечну девојчицу испод рушевина шестоспратнице у Наиробију, четири дана од урушавања у којем је страдало 23 људи, саопштила је кенијска полиција

"Добре вести! Дете старо око годину и по је спасено живо у четири сата изјутра и пребачено у Националну болницу Кењата", саопштио је кенијски Црвени крст, пренела је агенција АФП.

Црвени крст је навео да је девојчица пронађена "у канти, омотана ћебетом" и да је дехидрирала, али није имала видљивих физичких повреда.

Дете је провело 80 сати испод рушевина зграде, у којој је у једнособним становима живело чак 150 породица, а која се урушила у петак.

Управник полиције у Наиробију Јафет Кум је спасавање девојчице назвао чудом и додао да спасилачке службе настављају потрагу за преживелима.

Зграда, која се налази у сиромашном насељу Наиробија Хуруму, била је предвиђена за рушење иако је изграђена пре само две године поред реке, али је налог за исељење игнорисан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи