Обама: Американци нису заборавили нападе 11. септембра

Председник САД Барак Обама изразио је наду да је вођа Ал Каиде Осама бин Ладен, којег су пре пет година убиле специјалне јединицие америчке војске у Пакистану, схватио у последњим тренуцима да Американци нису заборавили на нападе 11. септембра 2001. године.

"Надам се, да је у том тренутку, схватио да амерички народ није заборавио на 3.000 особа, које је убио", рекао је Барак Обама у интервјуу за Си-Ен-Ен, који је објављен у понедељак.

Обама је, поводом одлуке да спроведе рацију, рекао да му је било јасно да ће то бити најбоља шанса да ухвате Бин Ладена, пренео је АФП.

"Да, заправо, нисмо спровели акцију, могао би да измакне, а прошле би године пре него што би се поново појавио", рекао је Обама.

Он је истакао да су САД знале да ће то изазвати значајане нежељене ефекте у Пакистану и, како је рекао, да није било реч о Бин Ладену, "трошкови би превазишли користи".

Специјалне јединице САД убиле су Бин Ладена 2. маја 2011. године у Пакистану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи