"Лавићи Калифата" прете Обами и Путину

Исламска држава је посредством свог медијског сервиса "Ал Хајат" објавила нови видео-снимак на којем је приказан марш десет "лавића Калифата" у маскирним униформама, дечака који нису старији од 12 година, а за које џихадисти тврде да су сирочићи жељни освете.

Британски медији наводе да су деца приказана како пролазе кроз разрушени град и додају да је застрашујућа исламска песма на француском који пева дечак јасно усмерена ка западном свету.

У видео клипу названом "Крв за крв" сва деца су наоружана аутоматским пушкама, а током снимка искачу слике америчког председника Барака Обаме, председника Русије Владимира Путина, француског председника Франсоа Оланда и сиријског лидера Башара eл Асада, као и руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова и државног секретара САД Џона Керија.

"Наши ратници су свуда, спремни да се жртвују. Пазите се, наших сирочића је све више. Они своју жеђ утољују у бесној освети", гласи завршни део песме.

Међу децом су барем двојица дечака беле пути, који заједно са другима седе скрштених ногу у кругу у пустињи. Уз децу која су наоружана приказан је и одрасли борац Исламске државе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи