Руско упозорење америчкој авијацији

Министарство одбране Русије саопштило је да је у петак послало свој ловачки авион да пресретне амерички авион који се приближавао руској граници изнад Балтичког мора зато што је америчка летелица искључила свој радио-уређај, који мора бити укључен да би авион могао да буде идентификован.

"Америчке ваздухопловне снаге имају два решења: или да не лете у близини наших граница, или да укључе радио-уређај ради идентификације", наводи се у саопштењу руског министарства, преноси Ројтерс.

Портпарол руског министарства Игор Конашенков истакао је да се сви летови руских авиона изводе у складу са међународним прописима о коришћењу ваздушног простора, наводи Тас.

"Већ смо навикли на тврдње представника Пентагона у вези са наводним непрофесионалним маневрима наших ловаца када пресрећу америчке извиђачке авионе на руским границама", рекао је Конашенков.

Пентагон је јуче саопштио да је авион РЦ-135 америчких ваздухопловних снага летео уобичајеном трасом у међународним ваздушном простору када га је руски ловац су-27 пресрео на "небезбедан и непрофесионалан" начин, подсећа британска агенција.

Си-Ен-Ен је известио да је руски авион пришао на око 30 метара раздаљине од америчког авиона.

"(Амерички) извиђачки авион РЦ-135У покушава да се прикраде руској граници при чему му је сваки пут искључен радио-уређај. Зато (руске) снаге ваздушне одбране на дужности морају да упуте ловца да визуелно идентификује тип летелице и број на њеном репу", објаснио је портпарол руског Министарства одбране.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво