Гоув: Турска и Албанија у ЕУ су претња по Велику Британију

Министар правосуђа Велике Британије Мајкл Гоув упозорава да ће се Велика Британија суочити са имиграцијом по принципу "слободан приступ за све" уколико не прекине везе с ЕУ, посебно истичући прилив који би стигао из Турске и Албаније, али помиње и Србију.

Мајкл Гоув у ауторском тексту за Тајмс, у оквиру дебате која се у Британији води уочи референдума о чланству у ЕУ 23. јуна, инсистира да потенцијалне нове чланице ЕУ попут Турске и Албаније представљају "директну и озбиљну претњу" по британске јавне службе попут Националне здравствене службе (НХС), као и социјалну хармонију.

"Одговор ЕУ на мигрантску кризу јесте слободан приступ за пет нација са позивом Македонији, Црној Гори, Србији, Албанији и Турској да приступе Унији. Пошто не можемо да контролишемо границе, и зато што наш споразум на жалост не чини ништа да промени ту чињеницу, јавне службе као што је НХС суочиће се немерљивим притиском пошто ће још милиони људи постати грађани ЕУ и имати право да се преселе у Уједињено краљевство", тврди Гоув.

Сународнике је упозорио да власт неће моћи да им гарантује да ће имати исти приступ здравственој нези и социјалним становима, уколико се овај трен настави.

"Постоји директна и озбиљна претња по наше јавне службе, животни стандард и могућност одржања друштвене солидарности уколико прихватимо да останемо у ЕУ", каже Гоув.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво