Примирје на два фронта у Сирији, оштре борбе у Алепу

Ступио је на снагу америчко-руски споразум који предвиђа прекид борби на два фронта у Сирији, али искључују град Алеп, поприште оштрих борби.

Руска агенција Тас пренела је саопштење команде сиријских оружаних снага да је "Режимом тишине" који је ноћас у један сат ступио на снагу у источној Гути и подручју северно од Латакије начињен корак ка "јачању тренутно активног примирја".

Радио Слободна Европа подсећа да је примирје између владиних снага и побуњеничких група ступило на снагу 27. фебруара на иницијативу САД и Русије, али је прекинуто последњих дана, уз посебно интензивне борбе у Алепу, великом граду на северу земље.

Споразум објављен у петак се односи на два фронта: северни у региону Латакије, владином упоришту на западу земље и источну Гуту, побуњенички регион близу Дамаска.

"Упорни сукоби на северу Латакије и у источној Гути су неприхватљиви и штетни", саопштио је Мајкл Ратни, амерички специјални изасланик за Сирију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи