Лавров: Балтичке земље не показују захвалност Москви

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да балтичке земље не показују никакву захвалност Москви зато што их је "пустила да мирно оду" након распада Совјетског Савеза.

Лавров је у интервјуу шведском листу Дагенс нихетер издвојио Литванију као "најагресивнију, најрусофобнију земљу" и додао да она гура НАТО у "антируском правцу", пренела је агенција АП.

Руски министар спољних послова је рекао да су му колеге из НАТО-а рекле да ће се Естонија, Летонија и Литванија "смирити" кад су се 2004. придружиле Северноатлантској алијанси.

"Оне су постале чланице НАТО-а, али није било мира, посебно не са нашим суседима Литванцима", рекао је Лавров шведском листу.

Литвански министар спољних послова Линас Линкевичијус је Лавровљев коментар описао као "чисту пропаганду" и додао: "Израз русофобија је потпуно неприкладан. Сложио бих се са изразом кремљофобија, будући да видимо разлику између Русије и политике њеног вођства."

Балтичке земље су стекле независност почетком деведесетих, након скоро пет деценија у Совјетском Савезу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи