Сукоби због Трампа у Калифорнији, 20 ухапшено

Око 20 демонстраната приведено је на југу Калифорније током протеста одржаног испред хале у којој је републикански фаворит на америчким председничким изборима Доналд Трамп одржао митинг и обећао присталицама да ће, ако буде био изабран, заузети чврст став према илегалној имиграцији.

Демонстранти су у Коста Меси у Калифорнији разбили стакло на једном полицијском возилу и блокирали саобраћај док је полиција покушавала да их растера, јавили су локални медији.

Како се наводи, 20 људи је ухапшено, али нико није повређен.

Трамп је на митингу рекао да ће заузети чврст став према илегалним имигрантима тако што ће изградити зид на граници између Мексика и САД, пренео је Ројтерс, напомињући да је ово популарна тема његове кампање.

Према Трамповим речима, зид ће спречити да дрога улази у САД.

"Дрога трује нашу омладину и друге људе и ми ћемо то зауставити", истакао је Трамп.

После митинга, локалне телевизије су емитовале снимке на стотине демонстраната који су махали мексичким заставама и носили транспаренте против Трампа.

Један од демонстраната је носио мајцу са окрвављеним ликом Трампа, а ту фотографију је на Твитеру објавио новинар Лос Анђелес тајмса.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи